Wednesday, June 10, 2009

''Serahkan dokumen, keterangan saksi-saksi dan rakaman asal CCTV, JIKA TIDAK , GUGURKAN KES! '' - kenyataan angkuh DSAI


Video DSAI dan Bapa dari posting Harapkan pagar, pagar makan padi

Begitulah tuntutan terkini pejuang ''KEADILAN'' tersohor negara ini sebelum hari perbicaraan yang akan bermula dalam masa lebih kurang 19 hari lagi.

Percayalah, pelbagai alasan lagi akan dicanang bagi mengelirukan rakyat serta untuk beliau mengelakkan diri daripada dibicarakan di Mahkamah kelak. Adakah tidak cukup ruang dan keadilan yang Mahkamah beri selama 1 tahun kes ini ditangguh? Hujah saya di sini, sini, sini, sini Dimana keadilannya buat si pengadu jika kes digugur sebelum dibicarakan?

Melalui maklumat yang saya terima, segala dokumen yang sepatutnya telah pun diserahkan 6 Bulan lepas, malah ada diantaranya jarang sekali diberi kepada pihak tertuduh. Maaf kata, jika tertuduh itu ''orang biasa'', jangan mimpi mereka akan dibenarkan membuat tuntutan-tuntutan dan diberi keistimewaan seperti yang beliau dapat.

Walau bagaimanapun, saya serahkan kepada kebijaksanaan pihak Mahkamah dan Pendakwaraya dalam mempertimbangkan tuntutan-tuntutan keterlaluan beliau ini. Yang penting bagi saya, perbicaraan pada 1 Julai ini harus dijalankan.

Saya berdoa dan memohon supaya tiada lagi penangguhan. Sudah setahun saya dan keluarga menunggu bagi mendapatkan keadilan yang tak kunjung tiba.


Yang HAK pasti BERDIRI, Yang BATIL pasti JATUH!

SAIFUL BUKHARI


-1 Julai Hari Kebenaran-

[Kepada yang sudi membimbing mahupun memberi tips2 persiapan untuk ke Mahkamah, bolehlah menghantar kiriman anda ke alamat email HariKebenaran@gmail.com , atau diruangan komentar entri ini]


20 comments:

PUTRA MERDEKA said...

- anwar dah gigil..
- trick untuk menangguhkan proceeding.
- kalau nak minta semua apa guna perbicaraan nanti sebab semua hujah yang menjadi kekuatan pendakwaan dia dah tahu dan study...macam tu tak sekolah pun boleh pergi mahkamah untuk berhujah..err anwar sekolah ker???

Waris Pahang said...

Sudah lama saya memikir apa strategi Anwar untuk gugurkan kes.

Kini sudah dapat jawapannya. Kalau beliau rasa betul-betul tidak bersalah kenapa cuba mengelakkan diri daripada dibicarakan di Mahkamah kelak.

Perbicaraan sangat kita nantikan. Jangan putus asa teruskan perjuangan.

Selamat Berjuang Dengan Penuh Kebijaksanaan.

anaf said...

Insyaallah Saiful, jangan putus asa. Ramai yang doa kan Saiful.

Parpu Kari said...

BERSABAR BRO SAIFUL, ALLAH SENTIASA BERSAMA ORANG-ORANG BERSABAR!

KITA SEMUA DAH BUAT POSTING JUST TO MAKE SURE THE BASTERD WON'T LEAVE THE COUNTRY!

ANWAR AL-JUBURI said...

SALAM BRO...
APA YANG PASTI ANWAR AL-JUBURI INI DAH KEPANASAN....

KERAJAAN HARUS BERSIAP SEDIA MEMANDANGKAN ADA KEMUNGKINAN ANWAR AL-JUBURI INI CUBA MELARIKAN DIRI.

1 JULAI HARI KEBENARAN

TERUSKAN BRO DENGAN SEMANGAT YANG KENTAL. WE ALL BELAKANG U!!!

wénkt said...

Saiful,

selamat berjuang. Saya tahu anda di pihak yang benar.

ikut arahan peguam anda.

Kumbang said...

salam bro,
jangan risau.. ribuan rakyat Malaysia mendoakan kes ini akan dibicarakan dengan lancar.

Kami para bloggers akan sentiasa berada di belakang anda.

Anwar licik orangnya, tapi tiada siapa yang bisa melawan kuasa Tuhan.

1 Julai hari kebenaran..

kerisku said...

Teruskan perjuangan, tegakkan keadilan, insyaalah yang hak pasti berdiri yang batil pasti rebah.
Kami sentiasa di belakang kamu.

The Hobbit Frodo said...

Salam Sahabat...

Allah bersama orang2 yang benar. Mungkin Saiful boleh renung kata2 ni, adakah kau benar2 beriman hingga kau benar2 diuji? When Allah bring u to it, Allah will help u to thrg it!!!

Anwar aka "papi sayang semua" itteww, akan terima balasannya!!! muhahhahha! org semua dah gelakkan dia nyer latest stment!!! apakah lahanatnya org camni leh wujud kat Malaysia negara bertuah ni!!! go to hell mader faker ((kredit bro GAP)) xoxoxoxoxoxo~


KARMA IS A BITCH!!!


Saiful, sabar dan tenanglah ... kemi semua bersama anda!

wassalam

Ampun Tuanku said...

serah dokumen aalah prosedur biasa di mahkamah dalam mana mana kes supaya pihak pembela mencukupi masa membalas tuduhan.hakim akan menilai.jangan takot jika anda benar, jika bukti anda juga benar.Jika kertas warna putih dipamerkan tiada siapa menafikan warna putih.usah takot

kadiology said...

quote dari bharian.

"Oleh kerana kes itu membabitkan keterangan DNA dan rakaman CCTV, katanya, beliau perlu mendapatkan pakarnya sendiri untuk memeriksa sampel-sampel DNA serta rakaman CCTV dan melakukan ujian yang sewajarnya. " unquote

----

muahahahaha.

SAMA TAKTIK MACAM DULU!!

anuwar tidak boleh membuktikan yang dia tidak meliwat, tapi dia mampu untuk perlekehkan PROSEDUR untuk membodohkan pengikutnya, CONTOHNYA, prosedur sampling DNA.

ingat tak dulu bila air mani anwar dan syamsidar berada atas tilam yang sama apabila di buktikan DNA oleh pakar DNA dr lim kong boon, anuwar dengan selamba katak bleh pertikaikan prosedur siap panggil pakar DNA dia sendiri dari ostrolia. akhirnya pakar DNA dari ostrolia tu pon GAGAL nak pertikaikan prosedure, tetapi hasil uji kaji DNA itu adalah SAH dan mematuhi undang2! tapi apa yang anuwar dapat hasil dari ini ialah berjaya mengelirukan rakyat serta melewat lewatkan perbicaraan!

kali ni anuwar nak buat kerja ni lagi, bukan apa, supaya jika PROSEDUR ujian DNA tu dapat di pertikaikan, bolehlah dia lambat2kan lagi perbicaraan ikut suka hati dia.

anwar memang penakot! kalau penyokong anuwar masih buta lagi aku tak tahu laaa

Saiful Bukhari said...

Putra Merdeka:Sy setuju. Jika semua keterangan saksi2 diserah sblm perbicaraan, tdk perlulah saksi2 hadir ke mahkamah, bacakan saja keterangan kami itu.

Waris Pahang, anaf: Akan ada byk lagi helah beliau. Tunggu dan lihat. Ini baru yg pertama. Insyaallah, saya akan tetap terus berjuang.

PArpukari: Thanks bro!

GOmo vs Anwar: Harap mereka sekat beliau di KLIA! Terima kasih bro!

wenkt: Terima kasih

Kumbang: Terima kasih diucapkan. Semoga Allah membalas jasa2 kalian semua.

Kerisku: Insyallah!

Hobbit: Terima kasih saudara. Saya hanya hamba Allah yg menjalankan apa yg diperintah-NYa.

Beliau amat terdesak skrg, akan melakukan apa sahaja utk gugurkan kes.


Ampun Tuanku: Sy faham. Tetapi beliau meminta semalam seolah2 phk pendakwa tidak pernah beri langsung dokumen2 tersebut. Walhal, lebih pada beri. 6 Bulan yang lepas. Jika tertuduh lain, jangan harap mereka akan dpt.

Kardiology: Dahulu kejadian berlaku 4/5 tahun sblm dibicara, itu sbb die blh gelak dan senyum.

Tetapi kali ini bahan bukti fresh, die pun sudah melatah bahawa ada rakaman CCTV. Sama2 kita nantikan, insyallah sy akan dedah selanjutnya die mahkamah.

anis hidayu said...

bacalah ayat 9 surah al mulk.
zikirlah sebanyak mungkin.
insyaAllah.

bijen moretti said...

haih..
liat bebenor abg nuar neh..
apesai payah sangat eyh?..

http://bejahnz.blogspot.com

Saiful Bukhari said...

Anis: Terima saudari.. Insyaallah saya akan amalkan

Bijen: Berani kerana benar, takut kerana salah

GAP: Terima kasih!! Salam Perjuangan buat GAP!!

Cheguman said...

Jangan bimbang Saiful, makin banyak dia melatah, lagi terserlah keburukannya.

Saya yakin Saiful akan tetap menang.

Rakyat sudah sedar.

Aku said...

salam saudara saiful,


yakinlah kepada Allah bahawa kebenaran pasti terbongkar dan semoga saudara tetap tabah dalam memperjuangkan maruah saudara dan keluarga serta agama bangsa dan negara daripada di pegang oleh manusia kotor inshallah ameen..

300_musketers said...

Anwar mau konar-konar dan pusing-pusing bikin rakyat pening kepala...insyaALLAh rakyat tak akan tertipu lagi.

Kita tunggu 1 Julai Hari Kebenaran.
1 Julai Hari Keadilan Yang Sebenar.
...bukan keADILan versi Anwar yg penuh hipokrit dan double standard.

>>takbir utk keadilan yg sebenar..
ALLAHUAKBAR! ALLAH Maha Besar!

LeeZ said...

uiks... sumer komen PRO SAIFUL??? Hahahaha.. pengecut betul la awak ni Saiful...

Saiful Bukhari said...

Leez: Sekurang-kurangnya saya sudah bersumpah.