Saturday, June 20, 2009

Dato' Seri, saya juga sudah bersedia..



''Anwar juga berkata beliau bersedia bersemuka di mahkamah dengan Mohd Saiful''
-Suara Keadilan-

Alhamdulillah, sejuk hati saya apabila mendengar khabar Dato' Seri sudi hadir di Mahkamah
pada 1 Julai 2009 ini. Sudah setahun lamanya saya menantikan hari bagi kita
menyatakan kebenaran masing-masing untuk kunjung tiba.
Moga kali ini, Dato' Seri dapat berpegang pada janji.

Kepada Allah Ku Mohon Kekuatan dan Berserah..


Yang HAK pasti BERDIRI, Yang BATIL pasti JATUH!

SAIFUL BUKHARI

25 comments:

GOMO said...

SALAM BRO..
ARTIKEL MANTAP...
CABARAN DI SAHUT!!!

KAWAN COPY ARTIKEL NI BRO...

Medan Info Kita said...

sdra,
kuatkan semangat, saya doakan kejayaan sdra

AnginKusKus said...

alahai..byknye guna nama Allah

The Hobbit Frodo said...

hehehhehe ~ sejuk gaks hati jiwa raga aku neh mndgrnya!!! xoxoxoxo. Harap bukan hanya mainan kata tuk sdpkan halwa telinga penyokong tegarnya...

Semoga semua dalam lindungan Allah

Yahzah Republic Blog said...

Saya sebenar tak memihak yang mana satu cuma cadangkan saudara saiful buat bisness melalui blog saudari ni seperti jual baju ( macam "menuntut keadilan") cubalah jual.

Saiful Bukhari said...

GOMO: Terima kasih!

Medan: Terima kasih diatas sokongan saudara dan rakan2, sy amat menghargainya. Semoga saudara dan rakan2 diberi kekuatan dan sentiasa dlm perlindungan Allah swt.

AnginKusKus: Salahkah saya menyebut nama Tuhan saya, ALLAH? Saya tiada apa2, cuma Allah shj tempat sy bergantung.

Hobbit: Harap2 begitu. ''Moga Dato' Seri dapat berpegang pada janji''

Yahzah: Terima kasih diatas cadangan. Namun, bkn itu matlamat perjuangan saya, sy hanya mohon keadilan dan mahu menegakkan kebenaran Demi Allah, Agama, Bangsa dan Negara.

amiir said...

hmm..berjuang lah anda yekk..
moga2 berjaya..haha

Cheguman said...

Saiful,
Cadangan untuk menjual t-shirt dll tu memang bagus. Itulah yang sedang dipraktikkan oleh kebanyakan blog pembangkang seperti albanjari dll. Mereka mempunyai strategi perniagaan yang amat berkesan iaitu memanipulasi keadaan politik semasa bagi menarik seberapa ramai pengunjung. Jika kita buka blog mereka, kita akan dapati pelbagai iklan komersial ditampal dalam blog mereka.

Jika 'kerajaan perpaduan' tajaan Hj Hadi berjaya, blog-blog tersebut akan kehilangan mata pencarian. Itu sebabnya diorang amat takut jika orang Melayu bersatu. Maklumlah, mereka bukan reti tulis blog dalam bahasa inggeris, cina, dll.

Tidak mustahil jika terdesak nanti mereka akan guna gambar lucah pula untuk tarik pengunjung.

Saiful,
Saudara memang konsisten dalam perjuangan peribadi saudara.

Saya percaya, satu-satunya alasan untuk saudara bertindak demikian adalah kerana saudara berada di pihak yang benar.

Sebenarnya kejadian liwat bukan hanya berlaku pada saudara dan ia juga bukan kes terpencil. Cuma tidak diadukan atau dihebohkan kerana pelbagai faktor.

Dari pengalaman saya dan sahabat-sahabat mengendalikan sesi kaunseling, asrama adalah tempat yang lumrah berlaku kejadian liwat. Sebenarnya ia lebih kepada kes 'rogol' kerana melibatkan antara senior dengan junior.

Kepada para ibu bapa, saya nasihatkan, beri perhatian pada perkara ini. Sebaiknya elakkan anak anda yang dikira hensem/jambu daripada tinggal di asrama.

Ibu bapa sekarang sudah lebih dari mampu utk menyediakan pelbagai kemudahan belajar kepada anak-anak. Jadi tidak perlu lagi menghantar anak ke asrama. Selain itu, hubungan kekeluargaan juga akan renggang jika anak tinggal di asrama.

Ampun Tuanku said...

Allah maha adil.kalau bukan anwar, maka saiful akan di azab Allah.Atau kedua dua sekali akan di azab

Aku said...

salam,

angin kuskus, ko ni orang islam ke? hangat semcam pulak bila orang sebut nama Allah banyak2. selalunya, kalau yg dok sakit telinga sebut nama Allah banyak2 ni bernama iblis.

sekurang2nya saudara saiful menunjukkan keikhlasan dlm memperjuangkan maruahnya dengan 100% yakin kpd Allah dan keadilanNya malah dengan bermaruahnya saiful mengangkat sumpah dengan nama Allah juga tanpa gentar bagi membersihkan namanya yg dikotori oleh manusia pengecut yg sembunyi di belakang anak bini and langsung tak mahu menyebut nama Allah bagi membuktikan dia tisdak bersalah.for your information, umum mengetahui berani kerana benar, takut kerana salah..


to saiful: have faith in Allah. Dont worry, the day of the judgement will arrive soon Inshallah.

hilbertmontell said...

Salam sejahtera sdr Saiful,

Baguslah jika benar Anwar akan hadir dimahkamah kelak pada 1 Julai.

Namun kali ini diharap betul-betul hadirlah, jangan pulak nanti nak bagi macam-macam alasan lagi kalau tidak mahu hadir.

Kehadiran beliau ke mahkamah nanti bukan sekadar nak berdepan dengan saudara saja atau mungkin lepas tu dia nak lari ke pejabat kedutaan Turki lagi, tetapi yang lebih penting ialah beliau mesti berdepan dengan para hakim yang akan mendengar kes beliau itu disebut.

Kepada sdr Saiful, doa kami agar sdr terus tenang selalu...tabahkan hati teguhkan iman.

Shah said...

Kuatkan iman supaya dapat berjuang menegakan keadilan. Lawan habis habisan manusia bertopengkan Islam dan munafik

Muhammad Azli Shukri said...

teruskan saudara...

Parpu Kari said...

Aku harap si agen yahudi ni berpegang pada kata katanya, sebab dari apa yang aku dengar dia memang dah nak lari....

Kalau kau anak jantan anwar kau tunggu, aku nak dunia nilaikan siapa kau sebenarnya

BERANI KERANA BENAR!

AKU RESPEK KAU BRO SAIFUL!

suara kuantan said...

Kuatkan hati bro..Banyakkan berdoa..

Ahmad Zainul Abidin said...

Antara 2 lawak:-

1. Jubur Saiful ada sakti. Ada kuasa ajaib boleh kembali kepada keadaan virgin walaupun sudah berkali-kali ditebuk.

2. Anu Anwar ada sakti. Boleh menembus tanpa memberikan sebarang kesan.

Antara 2 logik:-

1. Wayang kulit ini di pentaskan dengan menganggap bahawa semua org bodoh dan tolol.

2. Jubur Saiful boleh disenaraikan sebagai salah satu WONDERS OF THE WORLD!

Antara 2 yg pasti:-

1. Laporan Pusrawi
2. Laporan HKL

Antara 2 Badut:-
1. Ghani Patail
2. Musa Hasan

Antara 2 Balasan kpd penipu-penipu:-
1. Siksa Kubur
2. Siksa Neraka

melebong said...

bro,,
persoalan dari layman:-
a)bontot ada ok lagi? kesan2 setelah ditujah oleh tunang ko masih lagi boleh dipakai di mahkamah?
b) jangan lupa bawak tilam. Apabila AG buat silap, tukarkan tilam tersebut dengan seluar dalam ko. Dah basuh ke belum seluar tu?
c) Sedara mara aku semuanya susah nak dapat biasiswa. Ko kan ada good connection with PM, boleh uruskan tak?
d) Best gila jadi glamor kan. Bila nak buat baju sendiri, tapi jangan color hitam, nanti IGP tangkap..oopps, ko ni kan kebal, oleh itu, IGP boleh tutup satu mata,

Saiful Bukhari said...

Cheguman: Satu pendedahan maklumat yg bagus utk para Ibu bapa renungkan sblm memutuskan utk menghantar anak2 mereka ke Asrama. Bisnes di blog ''mereka''? Saya no komen, tp hujah saudara mengenai 'memanipulasi keadaan politik' memang ada asasnya. Semoga rakyat akan sedar satu hari nanti. Salam.

Ampun: Allah Maha Adil

Aku: Hujah yg menginsafkan. Terima kasih saudara. Hrp AnginKusKus membacanya.

Hilbert: Insyaallah, Saya sudah bersedia dari segi mental dan dalaman jika perbicaraan ini jika ditangguhkan lagi. Bukan apa, tidak mahu terlalu mengharap sgt, kelak kecewa. Namun, sy akan tetap tabah menunggu hari kebenaran tersebut. Terima kasih diatas doa saudara dan rakan, slm buat rakan di bumi kenyalang.

Shah, Azli, Suara kuantan: Insyaallah, akan diteruskan walau apa sekalipun

Parpu: Thanks bro Parpu. ''Lawan tetap lawan''(pinjam kata2 AI)

Ahmad Zainul: Selepas kebenaran muncul 1 Julai ini, saya akan memaafkan saudara. *Jika mahu saya remove komen saudara selepas kebenaran telah diketahui, sila maklumkan.

Melebong: a) Tunang sy perempuan, bagaimana seorang perempuan hendak meliwat sy? b) Tunggu 1 July c) https://www.blogger.com/comment.g?blogID=6865669442731043587&postID=158226747646219156

Kadang2 bkn sy tak mahu approve komen2 negatif, tp sy tak mahu memaparkan ulasan2 yang boleh memalukan diri mereka sendiri, kerana blog sy ini dibaca oleh ribuan pengunjung. Harap maklum.

alsy said...

Hi semua, nak tanyo kat saiful, berapa ekar tanah kat janda baik di anugerah kat famili hang, dan kenapa pok tiri ko hijrah ke melbourne?

tak ingat ke apa jadi kat pelakon2 Liwat I dulu macam Azizan, sape tu kaka Azwan Ali, Dr Kisstina, Mokhtar Abdullah, R Rahim Nor, dan polis2 yang zalim masa tu. Tak takut ke?

Saiful Bukhari said...

Alsy: Keluarga saya(bapa) telah menetap di Janda Baik dari sekitar tahun 60an hingga sekarang. Itu adalah kampung saya. Dpt anugerah tanah? Mohon berhujah secara fakta.

Bapa tiri sy telah berkahwin lain selepas arwah ibu meninggal dunia pada tahun 2004. Setahu sy, sejak 2005 beliau bertugas di Kuwait, tak tahu pula sy beliau di Melbourne.

Anak perempuan Tan Sri Rahim adalah rakan sekelas sy dari Darjah 4 hingga darjah 6 dan rakan sekolah menengah.Setahu sy beliau sihat sahaja malah dikurniakan pelbagai rezeki dari Allah swt.

Mereka semua adalah golongan yang teraniaya.

Berani kerana benar.

Saiful Bukhari said...

Alsy: Menjawab soalan tambahan, harap maklum bahawa kesemua soalan2 yang saudara kemukakan adalah berkaitan dengan kes. Bukan saya tidak mahu jwb, tetapi sy tidak mhu didakwa Menghina Mahkamah seterusnya menjejaskan kes/kes digugurkan sblm bicara. Harap maklum.

Ada juga soalan2 saudara yg tiada kaitan dgn kes sudah pun sy jawab sebelum ini.
Disini

Sekian

mimie said...

salam...
be strong bro..
Allah tau ape yg terbaek...
Allah tau ape yg benar..
insya Allah..
sumenye akan selesai...
Amin..^^

Ahmad Zainul Abidin said...

tidak perlu remove komen saya sehingga kamu menemui ajal, ataupun sehingga kamu bertaubat.

Perbicaraan di mahkamah sivil yg kamu nantikan. silalah..

Tapi kesalahan ini adalah kasalahan syarak. Bagi saya kesalahan besar menipu, melemparkan tuduhan dan memfitnah.

Kamu wajib mohon dibatalkan perbicaraan di mahkamah sivil dan mohon dibicarakan di mahkamah syariah. Apa lagi tunggu, mulakanlah langkah.

Ini kali kedua Anwar buktikan bahawa anunya terlalu sakti. Dulu Azizan, sekarang Saiful. 2 2 tiada kesan. sungguh sakti, sungguh ajaib.

Saiful Bukhari said...

Zainul: Saya tidak gentar walau dibicara di Mahkamah mana sekalipun. Namun, apa gunanya Mahkamah jika tertuduh sendiri yang tidak mahu ia dibicarakan? Dia sendiri minta kes ini utk gugur.. Berani kerana benar

Saiful Bukhari said...

Zainul: Satu lagi, jika kelak saudara sudah dibuka hijjap(melihat kebenaran), tidak perlu meminta maaf, sy sudah maafkan. Blh msg saya jikalau saudara mahu saya remove komen ini pada ketika itu atau pada bila2 masa. Sekian