Saturday, April 18, 2009

Prof Ariff - MIER

Professor Emeritus Datuk Dr Mohamed Ariff
Executive Director
Malaysian Institute of Economic Research (MIER)


Where were you on June 26th, 2008 from 12 to 2.30pm?



p/s: He's one of my ''ex-Boss'' Economic Advisor@Think Tank..

14 comments:

Prihatin said...

Salam Bro Saiful,

Menarik persoalan tersebut. Hehe. Sila ulas dgn lebih lanjut bro, tanpa menyentuh detail2 yg akan digunakan di mahkamah nanti. Lagi satu, adakah bro Saiful akan tampil di mahkamah kelak untuk memberi keterangan penuh pd 1 Julai? Ataupun bro Saiful akan memberi keterangan pd tarikh lain? Pasti rakyat Malaysia semua tertunggu2 akan saat tersebut. Saya terpegun dgn pendekatan bro yg selama ini begitu relax dan tenang dlm menghadapi semua ini.

Yang HAK pasti berdiri
Yang BATIL pasti jatuh

Wassalam

Saiful Bukhari said...

Waalaikummusalam Saudara Prihatin,

Mengenai topik ini, biarlah ia menjadi satu persoalan, terpulanglah kpd tuan empunya badan jika hendak menjawabnya..

Mengenai pendekatan yang saya ambil selama ini, segala yang baik itu datang dari Allah s.w.t.. Saya hanya hambaNya yang tiada apa2..

Pendedahan yang telah saya lakukan selama ini, baru 5% sahaja..

Dalam perjuangan ini, saya berpegang kepada prinsip IKHLAS, BENAR dan SABAR.. Alhamdulillah, sedikit demi sedikit bantuan diterima.. =)

Mat Yie said...

Bro saiful..
saya percaya Tuhan akan tunjukkan kebenarannya..
lagi satu pasal persoalan saudara ni..saya macam konfius sikit..tak sempat nak buat research kot..
hehehe..

zainalabidinahmad said...

Salam Bro.Saiful,
Kalau boleh saya beri pendapat, saya nasihatkan saudara jangan letakkan diri saudara kedalam kancah permainan sebegini.

Berdiri teguh dengan kebenaran saudara dan tunggu sahaja hari perbicaraan dan serahkan kepada kebijaksanaan peguam saudara mewakili kes saudara diMahkamah.

Jangan terjebak kedalam tarikan dengan membawa kes saudara kedalam laman blog sebegini, ataupun ke khalayak umum untuk perbicaraan. Jika berlaku demikian saudara tidak mungkin akan menang kerana permainan ini lain dan ia hanya akan meletakkan diri saudara tak beza dengan orang yang menggunakan sudut populis untuk berlindung dari kebenaran.

Sabar menunggu proses perbicaraan di Mahkamah dan bawa bertenang.

InsyaAllah yang benar akan mengatasi kebatilan.

GOMO said...

GUA SOKONG SAIFUL

YANG BENAR PASTI AKAN MENDAPAT PEMBELAAN YANG ADIL.

AMACAM BRO??? BILA NAK JOIN BPN??
JADI PENYOKONG PUN OK LAH...

harmdone7 said...

Sdra Saiful

Pendapat bahawa Sdra didalangi pihak DS NTR masih amat kuat. Perbuatan sumpah Sdra juga dicemuh. Kami semua amat ternanti2 kebenaran yang akan dibuktikan di mahkamah kelak. Saya harap semoga Sdra ters tabah dan bersabar. Salaam...

Saiful Bukhari said...

Kepada Saudara Mat Yie,

Tak perlu confius, kebenaran akan muncul jua.

Kepada Saudara Zainal,

Terima kasih diatas nasihat. Saya amat menghargainya. Mengenai Prof Ariff, saya hanya mahu rakyat tahu siapa beliau sebenarnya.

Pendapat dan analisis beliau mengenai ekonomi negara sering menimbulkan kegusaran kpd rakyat dan pelabur.

Samaada benar atau tidak pendapatnya, saya bukanlah seorang yang cukup ilmunya utk mentafsirkannya.

Tetapi, apa yang saya mahu persoalankan adalah dari sudut kredibiliti kerana beliau ini amat rapat dan banyak memberi nasihat kepada DSAI.

Sbg contoh, semasa PM mengumumkan kenaikan harga minyak pada jun 2008, saya diarahkan oleh DSAI spy menelefon Prof Ariff dan minta beliau menyiapkan satu kertas kerja mengenai subsidi minyak bg ''counter'' kerajaan.


Kepada Saudara Gomo,

Tentang BPN, saya akan umumkan dalam masa terdekat.

Kepada Saudara Harmdone7,

DSAI dan para penyokongnya boleh menimbulkan pelbagai persepsi dan tohmahan, tetapi kebenaran tetap kebenaran, ia tidak blh diubah..

Tentang sumpah, tidak mengapa... Yang penting saya telah melakukannya..

Sebenarnya, segala bukti2 dan laporan telah berada ditangan beliau sendiri. Sbb itu beliau amat takut untuk dibicarakan.

Apapun, 1 July nanti akan terjawab segalanya..

Doakan semoga tiada lagi cubaan untuk menangguhkan perbicaraan ini lagi..

yusuf mujahidin said...

Aslmualaikum Akh Saiful,

walau siapa pn anda dan apa yg berlaku kpd anda hanya anda, DSAI dan Allah sj mengetahuinya. Sbg org luar, sy mendoakan yg terbaik dan moga yg HAQ itu akan tegak dan BATIL itu akan tewas.

Sekiranya benar, teruskn perjuangan. krn Allah mendengar doa hambaNya yg teraniaya.

Salam perjuangan.

Rizwan said...

Saiful,

You sounds like an honest chap. May Allah will be on your side.

1st July is coming, i'm hoping you can beat 'He whose name shall not be spoken' to death and burn him in hell...

You have my support!

Warisan Tamar @ KL said...

Saiful,
Keep low profile as Ariff said. Sometime we never realized, emotional is controlling us. The worst, when we `accidentally' reveal what we should not..

Saya doakan Sdr tabah dan insyaAllah, Allah Maha Kaya...

Salam Tansformasi...

rusydan said...

alamak saiful. rilek. aku khuatir kalau2 blog kamu ni boleh di gunakan oleh pihak seblah sana untuk batalkan apa apa kes yang akan berlansung nanti. harap tidak ganggu proses mahkamah. kamu dah tanya ka pada loyar kamu berkenaan implikasi legal oleh blog ini?

selamat berjuang!

Saiful Bukhari said...

Saudara rusydan,

Insyallah, setiap posting dan ulasan saya dirujuk terlebih dahulu dgn peguam..

Saiful Bukhari said...

Kepada saudara Yusuf,

Terima kasih diatas doa dan sokongan saudara.. Doakanlah juga spy perbicaraan 1 Julai ini berjalan dengan lancar tanpa ada sebarang penangguhan lagi..

To Mr Rizwan,

Your support is very much appreciated.. Thank you..

Anonymous said...

CAREER DEVELOPMENT UNIT

Mohd Najwan bin Halimi
Assistant Secretary 2
03-8871 1082
najwan@mot.gov.my

http://www.najwanhalimi.com/

GAP,

Ini antara orang ANUwar yang terlepas masuk dalam Ministry of Transport. Siap jadi PTD M41.
Kononnya masuk PTD sbb nak siapkan diri sblm Anwar Jubor jadi PM.

Dulu kutuk kerajaan kaw2 dalam blog dia.skrg jilat kerajaan balik. AKu rasa dia antara dalang yang bocorkan maklumat kementreian kepada pembangkang. dia dulu budak UNITEN, yang dedahkan kisah saiful. Harap sapa2 boleh amek tindakan.